Hemen bir takma nick alıp sohbete başlayabilir, kesintisiz sohbetin keyfine bakabilirsin.

nick
şifre
Anasayfa Genel Chat İzmir Sohbet Sitesi
İzmir Sohbet Sitesi
0 Yorum
318 görüntüleme
İzmir Sohbet Sitesi

İzmir Sohbet Sitesi

İzmir Sohbet Sitesi herkese merhaba. Bu makalemde düzenleme yapmamın sebebi bir kullanıcımızın makalemizi eleştirmesinden sebep olmuştur. Makalenin nasıl ve neden yazıldığını bilmediği için bu yorumu yaptığını düşünüyorum. Bundan sebep sizlere makale neden yazılır onun da açıklamasını yapayım.

Makale Neden Yazılır?

Makale başlığında bulunan kelimeyi tanıtım amaçlı yazılır. Bizler İzmir Sohbet Sitesi adlı başlığımızı tanıtım amaçlı makale yazıyoruz. İzmirli kullanıcılarımız bilir, fakat İzmir Sohbet Odaları içerisinde ki kullanıcılarımızın hepsi İzmirli değil. Türkiye’nin 81 ilinden kullanıcılar İzmir Sohbet Odaları içerisine Sohbet Chat yapmak için giriyor. Üstelik Sohbet Chat yaparken kendilerine İzmirli arkadaşlar ediniyor.

İnsanlar öncelikle bulundukları illerden arkadaş arayışları içerisine giriyor. Fakat bulundukları illerden kafa arkadaşlar bulamadıkları takdir de kendilerine sınır veya yakın illerin Sohbet Odalarını tercih ediyor. Farklı illerden olup da kendilerine İzmir Sohbet Sitesi içerisinde Bay/Bayan arkadaş arayışları içerisinde olan kullanıcılarımız için ilimizi tanıtalım. İlimizi tanıtalım ki Sohbet Odaları içerisinde İzmirli kullanıcılar ile arkadaş olduğunuz da yabancılık çekmeyin. İlimizi tanıtmaya ise diğer makalemde kaldığım yerden devam edeceğim.

İzmir Hakkında

Eski Smyrna

“Eski Smyrna” terimi, Tepekule, Bayraklı’da bulunan Arkaik Dönem kentini, daha sonra Pagos Dağı’nın (bugünkü Kadifekale) yamaçlarında yeniden inşa edilen Smyrna kentiyle, ayırmak için kullanılır. Erken ve Arkaik Dönem Smirni’si, başlangıçta muhtemelen kurucusu kabul edilen Kral’a atfen “Tantalus Naulokhon” (Tantalus limanı) şeklinde anılırken sonradan aldığı “Smyrna” ismini almıştır. Kent, Herodot’a göre Aioller tarafından kurulmuş ve daha sonra 13. üye olarak İyonya kentleri arasına katılmıştır.

Anadolu’ya ilk gelenler arasında yer alan İyonlar Batı Anadolu kıyılarına yerleşerek İyonyayı oluşturacak 12 kent devletini kurmuşlardı Bayraklı/Tepekule Höyüğü’nün MÖ 1050 yıllarında kurulmaya başlayan yerleşmesinin Hellas kökenli olduğu anlaşılmaktadır. Demir Çağı boyunca Eski Smyrna’da Hellas’tan göç eden, Aioller ve İonlar yaşıyordu. Yarımadada yerli halkın yaşadığına dair herhangi bir bulguya ise rastlanmamıştır. Eski Smyrna’daki Helen yerleşimi, MÖ 1000’den itibaren çanak çömlek varlığıyla kanıtlanmıştır. Günümüze kadar korunan en eski kalıntılar MÖ 725-700’e kadar uzanmaktadır.

7. yüzyıldan itibaren Smyrna bir şehir devleti kimliğine kavuşmuştur. Yaklaşık bin kişi surların içinde yaşarken, diğerleri tarlaların, zeytin ağaçlarının, üzüm bağlarının, çömlekçi ve taş ustalarının işliklerinin bulunduğu civar köylerde yaşıyordu. İnsanlar genellikle geçimlerini tarım ve balıkçılıktan sağlıyorlardı. Eski Smyrna’nın en önemli mabedi, MÖ 640-580 yıllarına dayanan ve bugün kısmen restore edilmiş.

Athena Tapınağı’ydı. Smyrna artık küçük bir kasaba değil, Akdeniz ticaretinde yer alan bir şehir merkeziydi. Şehir sonunda on iki İyon kentinden biri oldu ve o dönemin Akdeniz havzasında önde gelen bir kültür ve ticaret merkezi olma yolunda ilerleyerek MÖ 650-545 yılları arasında zirveye ulaştı. Yaklaşık yüzyıl süren bu dönem, bütün İyonya uygarlığının en güçlü dönemini oluşturur. Parlak dönemin İzmir’deki en önemli belirtilerinden biri MÖ 650’den beri yazının yaygınlaşmaya başlamasıdır.

Lidyalılar ve Pers Dönemi

Kentin başkentlerine yakın liman konumu, Lidyalıları Smyrna’ya çekmiştir. Lidyalılar, Mermnad hanedanı döneminde, MÖ 610-600 civarında şehri ele geçirdi ve bazı kısımlarını yakıp yıktı. Ancak Bayraklı’daki kalıntılar üzerinde yapılan son analizler tapınağın sürekli kullanımda olduğunu veya Lidya egemenliğinde çok çabuk onarıldığını göstermektedir.

Kısa bir süre sonra, Anadolu dışından gelen bir istila, Eski Smyrna’nın tarihini bir kent merkezi olarak etkili bir şekilde sona erdirdi. Pers imparatoru Büyük Kiros ile Lidya Kralı Kroisos arasındaki savaş sonunda diğer Ege şehirleriyle birlikte Smyrna da Pers hâkimiyetine girdi. Milâttan önce 386’da Ispartalılar’la Persler arasında yapılan Antalkidas Antlaşması ile İyonya, bu arada Smyrna şehri de Pers hâkimiyetinde kaldı. Athena Tapınağı MÖ 545 tarihlerinde terk edilmişse de yerleşim sürmüş, ancak bundan sonra iki yüz yıl kadar bir süre eski Smyrna önemini ve işlevini yitirmiştir.-

Şu Konular belki ilginizi çeke bilir :



Radyolu Sohbet Odaları

Konuya henüz yorum yapılmadı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir